Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Πολιτικοί,Θεατρίνοι

Εχεις προσέξει πώς μιλάνε οι πολιτικοί (και οι δημοσιογράφοι) στην τηλεόραση;
Δεν μιλάω μόνο για τις ξύλινες εκφράσεις ,τα κλισέ, τις τυποποιημένες εκφράσεις που πετάει ο πρώτος και επαναλαμβάνουν οι υπόλοιποι οπως «θεομηνία» για τις χιονοπτώσεις η «απενοημένο διάβημα «για την αυτοκτονία.

Αυτές εχουν σαν στόχο την διαμόρφωση συνείδησης πρωτογονισμού σαν την ιδεολογία οτι το χιόνι ειναι ο θυμός του θεού.
Ακόμα το κάνουν για να μας δείξουν πώς η εξουσία δεν μιλά οπως οι κανονικοί ανθρωποι.

Σαν τους αγράμματους χωροφύλακες η τους χουντικούς που μιλούσαν κάποιο ειδος κωμικής καθαρεύουσας θέλοντας να δείξουν πόσο διαφορετικοί ειναι
.Οι συντεχνίες εχουν δικούς τους κώδικες γλωσσικούς και μέσα απ αυτους δείχνουν το κύρος και την εξουσία τους.Ειναι η γλώσσα του γιατρού,του δικηγόρου, που μιλούν επίτηδες ακαταλαβιστηκα, κωδικοποιημένα, για πράγματα που θα μπορούσαν να ειπωθουν απλά και κατανοητά .
Δεν μιλώ για ολα αυτά.
Η Νέα Δημοκρατία εχει εισάγει μέσω του αρχηγού της ενα τρόπο ομιλίας που τον βρίσκω προσβλητικό για ολους εμάς ,τον λαό.

Μας μιλάνε λές και ειμαστε διανοητικά ασθενείς.
Ανθρωποι που δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε μιά ολόκληρη πρόταση και να την κατανοήσουμε.

Βάζουν παύσεις και χρωματισμούς ,πολλές φορές χωρίς να χρειάζεται ,μιλούν θεατρικά κουνώντας τα χέρια ,γέρνωντας μπροστά το κορμί ,χαμογελώντας συνεχώς σαν ναναι μες τη τρελλή χαρα.
Ειναι ξεκάθαρο πώς εχουν πάρει μαθήματα απο ειδικούς ετσι που να πλασάρουν τα εμπορευματα τους καλύτερα.Ο πολιτικός πρέπει νάχει πάθος.Να λέει την αλήθεια ,νάναι μια φλόγα που καίγεται.Αυτοί ειναι ψεύτες.



1 σχόλιο:

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Ψευτες και κλέφτες είναι ... αναμφίβολα αλλά για κοίτα με τι ευκολία την τρώει και ο κόσμος την παραμύθα... την καλά στημένη...